dimarts, 7 d’octubre del 2008

El quotidià acaba amb l'excel·lència.

Una de les primeres pràctiques que s'havia de realitzar tractava sobre les noves tecnologies a les escoles.
Primerament, hem vist un video titulat "Aprendre sense paper ni llapis" i hem observat com utilitzen les TIC a l'escola La Salle Bonanova. El video ens explica de les experiències que viuen els nens i nenes a l''hora d'utilitzar les noves tecnologies com a eina d'aprenentatge. Fan servir els ordinadors per mantenir l'atenció i perquè els sigui més favorable l'aprenentage amb imatges. El resultat que aseguren és que els alumnes aprenen més ràpidament.
El video es pot veure a: http://www.tv3.cat/videos/677289
Un cop visionat el video, vam realitzar la nostra pràctica per parelles. Consistia en veure un video relacionat amb les TIC a les escoles i respondre a les preguntes del següent qüestionari:
- Nom de l'experiència.
- Escola privada o pública.
- Nivell educatiu.
- Descriu molt breument l'objectiu principal de l'experiència.
- Es pot aplicar a algun altre nivell educatiu? Per què?
- Quin programari s'utilitza? Fes una llista.
- Quina és la seqüència didàctica.
A continuació, podeu veure el video sobre el qual vam realitzar la pràctica, titulat "La tele de l'escola": http://www.xtec.cat/perfils/perfils37/index.htm
El video que hem treballat, tracta de la realització d'un arxiu digital per mostrar les festes que es fan a l'escola.
Aquestes festes són coordinades per l'àrea de música i el seu objectiu és transmetre les festivitats de l'escola a tots els familiars dels alumnes.
El CEIP Gassó i Vidal de Ripollet, és un centre públic i té un nivell educatiu global, des de 1r a 6è de primària.
L'objectiu principal d'aquesta proposta és fer arribar les imatges de les festes de l'escola a tots els familiars dels alumnes i que els propis alumnies puguin veure els seu espectacle en video. Al mateix temps, els videos tenen una millora digital.
Aquesta experiència es pot aplicat a qualsevol nivell educatiu, ja que, des del nostre punt de vista és una bona eina per mostrar les activitats que es realitzen a l'escola a tots els familiars. També és interessant fer servir aquesta proposta per gravar exposicion i/o treballs perquè els alumnes puguin observar els seus errors i poder corregir-los.
El programa utilitzat per fer aquest tipus de gravació ha de ser un editor digital d'imatge i video.
El procés per realitzar aquesta experiència es comença per gravar tots els espectacles que es fan al centre i després tractar-los a l'ordinador amb l'editor digital. Un cop fet, aquest treball es publica perquè els familiars puguin veure les activitats dels nens i nenes i perquè els alumnes puguin aprendre de les imatges.