dissabte, 22 de novembre del 2008

Conferència Anna Pérez

El passat dimecres 12 de novembre, vam rebre la visita de l'Anna Pérez a la universitat. L'Anna Pérez és professora de primària de l'escola Drassanes i experta en blogs.

La conferència que vam rebre tractava sore les noves tecnologies aplicades a l'educació, i més concretament a la utilització dels blogs a les escoles. La conferenciant va exposar el tema juntament amb una presentació en powerpoint, on d'aquesta manera feia més fàcil el seguiment de la conferència. A més, ajudava els membres allà presents a comprendre allò que explicava gràcies a la multitud d'exemples que ens oferia a cada apartat.

De la conferència presentada per l'Anna Pérez, podríem destacar:

1. La utilització de les noves tecnologies a les escoles ja no té cap excusa. Ens trobem en una societat en la qual ja no ens sorprèn allò que es pot fer amb l'ordinador. En el nostre cas, serem mestres que ens haurem format amb aquestes tecnologies i, per tant, haurem d'utilitzar aquests recursos per al millor funcionament i aprenentatge de l'aula. d'aquesta manera, els professionals que no utilitzen els recursos que ofereixen les noves tecnologies hauran d'actualitzar-se per poder aplicar-les en el seu treball amb els alumnes.

2. Els blogs són una eina on es poden penjar documents o expressar els pensaments que es tenen sobre qualsevol tema. La característica que ofereixen els blogs és que aquests poden ser compartits amb altres persones, les quals poden deixar constància en el mateix blog sobre els seus pensaments mitjançant comentaris.

3. La base de l'educació es troba en el fet de compartir. Mitjançant els blogs en pot arribar a compartir una gran quantitat d'idees. Amb aquestes idees es pot ensenyar i ajudar a moltes persones. Es poden extreure idees que altres persones poden portar a la pràctica per millorar. Aquest fet es demostra en la relació que mantenen algunes escoles en compartir activitats.

4. La creació de blogs no requereix cap mena de requisit. És una activitat que pot realitzar qualsevol persona. Els alumnes d'una escola poden participar-hi encara que no siguin ells qui pengin el blog a internet.

5. La varietat de temes a tractar en els blogs educatius creats a les escoles és molt positiu, ja que poden escriure i tractar qualsevol tipus de temari, sigui quina sigui la matèria.

Aquesta conferència ens ha servit per conèixer alguns aspectes que desconeixiem. Ha estat interessant ja que ens ha parlat sobre els blogs, activitat que estem treballant a classe de noves tecnologies i que serà una activitat que, en el nostre futur com a mestres, ens servirà de gran ajut.