dimecres, 26 de novembre del 2008

Tractament de so digital


Per al tractament de so digital, hem utilitzat el programa Audacity. A continuació exposarés les característiques principals d'aquest programa per poder realitzar modificacions en les cançons.

L'Audacity és un programa fàcil d'utilitzar, el qual no presenta cap mena de problemes per adquirir-lo ni per fer-lo funcionar. L'objectiu d'aquest programa és modificar les cançons al nostre gust, introduint missatges o efectes a la música.

Els canvis i modificacions que es poden trobar a la finestra eines són:

Fàding: consisteix en l'augment o disminució de la veu. Aquest efecte se sol introduir al principi o al final de la cançó, per començar i finalitzar amb una progressió.

Silenciar: aquest efecte consisteix en deixar muda la cançó. Aquest efecte acostuma a anar seguit d'una grabació de veu.

Grabació de veu: aquí es deixa constància del missatge que es vol transmetre durant la cançó. S'utilitza, normalment, per donar informació sobre la música, com pot ser el títol, autor, etc.

Tallar: en aquest cas, consisteix en eliminar part de la cançó que eno ens agradi. S'acostuma a utilitzar en aquelles cançons de llarga durada.

Un cop realitzada la nostra modificació, haurem de guardar el nostre projecte. El projecte es desa en format .aup, cosa que haurem de modificar i desar-ho en format mp3 per poder pujar el projecte a internet. Per fer aquest pas, haurem d'anar a fitxer i després a exportar a mp3.

En cas de voler penjar la modificació a Internet, haurem d'utilitzar un programa especialitzat com pot ser el goear.

Els passos a seguir en aquest programa són:

1. Registrar-se al programa.
2. Seguidament, clicar sobre l'opció upload.
3. Buscar la direcció de la cancço (browse).

Per fer una entrada al nostre blog, haurem de seleccionar la pestanya d'edició html i enganxar la referència que trobem a This song in your site.